Biografie

Persfoto
Rob
In het Concertgebouw te Amsterdam
Wie is Rob

Rob van Dijk werd geboren op 1 december 1943 te Amsterdam. Hij studeerde vanaf zijn achtste jaar piano, gevolgd door zes jaar kerkorgel, muziekgeschiedenis en harmonieleer voor het organistendiploma.

Hij behaalde het S.N.K.-diploma koordirigent (Specialisatie lichte muziek). Omstreeks 1960 richtte hij zijn trio op, waarmee de nodige jazzgelegenheden, L.P.’s en (niet te vergeten) kerken werden “volgespeeld”.

Zijn al vroeg opvallende improvisatorisch talent resulteerde al snel in medewerking aan concerten op piano zowel als orgel. Op het laatste instrument improviseerde hij voor C.B.S. een L.P. vol met gospels en spiritualsongs, voor Orca een C.D. met liederen uit de E+R-bundel en op eigen label improvisaties onder de titel “Neem, Heer, mijn beide handen”.

Gospels

Importeerde als eerste in Nederland het verschijnsel “Gospelmuziek” voor één van zijn koren en schreef daarmee geschiedenis, met name door zeer veelvuldig de dagsluitingen voor de N.C.R.V.-televisie te mogen verzorgen. Hij maakte voor C.B.S. een viertal L.P.’s met de door hem opgerichte vocal-group “The Rivals”, o.a. met Milly Scott, zijn broer Louis en later met  Rogier van Otterloo en het Metropole-Orkest.

Biografie
…en zo zagen de broertjes van Dijk er lang geleden uit…

Samen   met  Louis  improviseerde  hij  op het  label  van  Jan Mulder  een  CD vol  met ´folksongs´ onder de titel: ´Louis en Rob van Dijk op vleugels´. Hij werkte als dirigent, pianist, organist, arrangeur of orkestleider mee aan zo’n tweehonderd L.P.’s  en C.D.’s, talrijke televisieshows en/of programma’s zoals de Gerard Coxshows, Rudy Carellshows, Een van de acht, U zij de glorie, Nederland Zingt enz. Hij was drie jaar vaste begeleider van Liesbeth List in haar theaterprogramma’s “List nu” en “List en omstreken” en maakte o.a. als één van de “The Dutch 7” vele concertreizen door Polen, Engeland, Canada en de Verenigde Staten.

Voor de “Grootkoor-Nederland”-projecten schrijft hij de nodige arrangementen voor koor en orkest en is vanaf de opstart in 1990 de vaste orkestleider/begeleider bij concerten en C.D.-producties..

Dan begeleidt hij ook nog veelvuldig door het hele land (en daarbuiten) koren en aanverwante artikelen, naar de eisen des tijds (natuurlijk) ook de synthesizer en/of het Hammond-orgel han(d)terend.

Hij is één van de drie vaste organisten bij de “Alledagkerk” in de Engelse Kerk op het Begijnhof in Amsterdam.

Onder de naam Rob van Dijk Productions verzorgt hij zo tussendoor C.D.´s vanaf opname tot eindproduct. Bovendien is hij ook nog dirigent van vijf koren in de randstad waarvoor hij veel van de te gebruiken arrangementen schrijft. Er tussendoor studeert hij zo hier en daar eens wat.

Kortom

…Hij verveelt zich bijna nooit